VerhaalHet team van WIKD gelooft erin dat we door slim en efficiënt hergebruik van materialen de afvalberg aanzienlijk kunnen verminderen. Onze grondstoffen zijn immers eindig; een meer circulaire economie dringt zich op.

WIKD verwerkt enkel massief hout; waardoor we duurzame meubels kunnen leveren. We gaan er niet mee akkoord dat er massaal meubels in gelamineerde spaander- of mdf platen worden geproduceerd. Na de gebruikstijd worden die meubels naar de steeds groeiende afvalberg gebracht. Dergelijke meubels zijn immers zo goed als niet recycleerbaar.

WIKD seleecteert kwaliteitsvolle materialen (van massief hout en staal, tot leder en spons) en hergebruiken ze in een nieuw, geïntegreerd design. Het resultaat is een kwaliteitsvol, mooi en duurzaam nieuw product dat - door het knappe design en een inventieve inzet van energie - ook betaalbaar is.

Maar WIKD is meer dan alleen maar een atelier. We creëren een plek waar getalenteerde vluchtelingen samenwerken, waar ze zelf vorm geven aan hun carrière en waar ze de Nederlandse taal verder oefenen. Zij zijn de meesters van hun traject en vergemakkelijken zo op een spontane manier het integratieproces.

We zijn altijd op zoek naar oud meubilair. Voel je vrij om ons te contacteren. Dan bekijken we of we het kunnen gebruiken.